DOMAĆE ŽERBO KOCKE SA ORASIMA

DOBRO DOŠLI NA BLOG SAJT-JUST.SWEET.SLADJANO

Lako je napraviti žerbo kocke jer čitava sustina je u korama koje moraju imati tanju i ujednacenu

strukturu kako bi u kombinaciji pemkeza i oraha zaista delovalo socno i ravnomerno.

Mozete ih praviti i sa svinjskom mascu,ali pritom morate voditi racuna da dobro mast izlupate i kanete malo limuna kako se ne bi osecala ta specificna vonj.Probala sam vise kombinacija,naj losija je sa obicnim margarinom,a naj bolja sa putrom.

150 gr maslaca 4 kašike šećera, 120 ml mleka,400 gr brašna, korica limuna, 1 jaje, 600 gr pekmeza od kajsije200 gr ml oraha, 150 gr čokolade,4 kašike ulja, malo kvasca

ORAH ŠNITE
ČOKOLADNA TORTA SA ORASIMA I KREMOM OD VANILE

Priprema:

Mikserom umutiti maslac sa šećerom, dodati limunovu koru, kvasac, mleko brašno i zamesiti fino mekše testo Staviti ga u kesu i držati ufrizideru 30 min.

Testo podeliti na 4 jednaka dela po 150 gr i svaki deo razvući oklagijom veličine tepsije.Izaberite tepsiju koja ce vam odgovarati velicini vaseg testa.testo mozete razvijati na masnom papiru ili u vecim kesicama za zamrzivac kako bi lakse dobili jednake kvadrate.

Tepsiju obložiti pek papiromil pa staviti prvu razvučenu koru i namazati je 1/3 pekmeza i oraha, staviti drugu koru i nju premazati kao i treću. Pokriti četvrtom korom i viljuškom izbockati Ostavimo da odmori 20 minuta pa ispeći u zagrejanoj rerni 35 min na 180stepeni C. Rastopiti čokoladu sa 4 kašike ulja dobro izmešati i preliti kolač. Kad se čokolada stegne seći na željene kocke.PRIJATNO!

Leave a Reply