DOMAĆE VEKNICE,MEKANE KO DUŠA

SVE VIŠE POSTAJE POPULARNIJE MEŠENJE DOMAĆEG HLEBA OD ONOG KUPOVNOG.

DUGO SAM TRAŽILA RECEPT KOJI BI ZADOVOLJIO OSNOVNE POTREBE KAO STO SU MEKANA TEKSTURA,VAZDUŠASTOST I UKUS KOJI ZAISTA VRAĆA U DETINJSTVO.

ZA OVAJ HLEB ILI TAKOREĆI MALE VEKNICE NETREBA PUNO VREMENA,ALI I TO MALO VREMENA TREBA MU POSVETITI TEMELJNO I NARAVNO UVEK SA LJUBALJU.

Sastojci: 15 gr kvasca 1 kašika šećera 1 kašika soli 200 ml vode 50 ml ulja 400 gr brašna Ingredients: 15 grams yeast 1 tbsp white sugar 1 tbsp salt 250 ml water 50 ml sunflower oil 400 grams flour

PRIPREMA

TOPLU VODU PRIPREMITE U ČINIJU,U NJU RASTVORITE PRSTIMA KVASAC PA DODAJTE SECER.

DOBRO PROMESAJTE PA POCNITE SA DODAVANJEM BRAŠNA POSTEPENO.VARJAČOM DOBRO IZMUTITE PRVU POLOVINU DODATOG BRAŠNA DA NEOSTANU GRUDVICE.DODAJTE ULJE I SO,I DRUGU POLOVINU BRASNA,OPET DOBRO BAR 2 MIN IZMEŠAJTE.AKO VAM JE TESTO JOS UVEK LEPLJIVO DODAJTE MALO BRASNA.ČINIJU MALO POULJITE I STAVITE U NJU TESTO KOJE TAKODJE MORA MALO DA SE POULJI .PREKRITE KRPOM I OSTAVITE MINIMUM SAT VREMENA DA ODMARA I DA SE PODUPLA.

NAKON TOGA POBRAŠNITE RADNU POVRŠINU I SASVIM MALO GA PREMESITE PA RAZVITE OKLAGIJOM U PRAVOUGAONIG KOJI CE ODGOVARATI VAŠOJ TEPSIJI.

LAGANO POČNITE DA UVIJATE TESTO KAO ZA ROLAT,ŠTO VIŠE KAKO BI SE ISTERAO SAV VAZDUH.DOBIĆETE DUŽU STRUDLU KOJA MORA DA SE STAVI U PLEH OBLOŽEN PAPIROM ZA PEČENJE I OPET OKO POLA SATA ODMARA.PREKRITE KRPOM.

PECITE OKO 20 MIN NA 190C.VRUĆ ISPECEN HLEB POPRSKAJTE SA MLAKOM VODOM PREKRITE KRPOM I OSTAVITE DA SE OHLADI.

MOJI SLIČNI RECEPTI

Leave a Reply