7 vrsta posnih kuglica od jedene smese

Potrebni sastojci osnovnu smesu:

  • 600ml vode,
  • 1 kg mlevenog keksa plus 250g za dodavanje pri formiranju kuglica,
  • 500g posnog margarina i
  • 600g šećera.

Potrebni sastojci za glazure:

  • 150g bele čokolade sa 3 kašike ulja i
  • 150g crne čokolade sa 3 kašike ulja.

Priprema:

Prokuvajte vodu i šećer dok se ne istopi pa dodajte margarin mešajući dok se podpuno ne otopi. Na kraju dodajte keks i izjednačite smesu. Ohlađenu smesu podelite na 7 jednakih delova. Sada ćemo praviti kuglice.

Prvi deo, kuglice sa pomorandžom: Smesi dodajte 100ml soka od pomorandže i narendanu koru od jedne pomorandže, i mleveni keks po potrebi da bi dobili smesu pogodnu za formiranje kuglica. Ostavite ih da se stegnu u frižideru. Ohlađene kuglice glazirajte u otopljenoj čokoladi.

Drugi deo, kuglice sa orasima: U osnovnu smesu dodajte 100g mlevenih oraka i sjedinite istu.Dodajte mleveni keks po potrebi da bi dobili smesu pogodnu za formiranje kuglica. Glazirajte sa otopljenom čokoladom u koju ste stavili 100g seckanih oraha.

Treći deo, kuglice sa kokosom: U osnovnu smesu dodajte 100g bele otopljene čokolade, 80g kokosa i keks po potrebi. Glazirajte belom čokoladom i kokosom.

Četvrti deo, kuglice sa lešnikom: U osnovnu smesu dodajte 100g lešnika 1 kašika eurokrema i keks po potrebi. Glazirajte belom čokoladom i pospite lešnicima.

Peti deo, rum kuglice sa suvim šljivama: U osnovnu smesu dodajte 50g otopljene crne čokolade, sedam iseckanih suvih šljiva, dve kašike ruma i keks po potrebi. Glazirajte sa otopljenom čokoladom.

Šesti deo, kuglice sa bademom: U osnovnu smesu dodajte 100g mlevenog badema, kašiku ruma, kašiku eurokrema i keks po potrebi. Glazirajte ih crnom čokoladom i pospite mlevenim bademom.

Sedmi deo, kuglice sa kikirikijem: U osnovnu smesu dodajte 100g mlevenog nesoljenog kikirikija, 50g otopljene bele čokolade i keks po potrebi. Uvaljajte u kakao prah.

Pogledajte i slične recepte:

Leave a Reply